ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Documents

COMIC HOMOSEXUALITAT i BIBLIA 2011

Fet pel Sebas Martin.
demaneu una copia impresa en papel a info@acgil.org
Descarregar arxiu: COMIC HOMOSEXUALITAT i BIBLIA 2011

Comic Homosexualidad y Biblia 2011

en castellá
Descarregar arxiu: Comic Homosexualidad y Biblia 2011

loii

loii
Descarregar arxiu: loii

MANIFEST FINAL DEL CONCILI 50

A finals de novembre de 2015 es van reunir a Roma una sèrie de moviments i entitats per commemorar el 50è aniversari del Concili Vaticà II. Entre els moviments hi havia el Fòrum Europeu de Grups Cristians LGTBI, representat pel nostre Enric Vilà.Al final de la trobada van aprovar aquest manifest.
Descarregar arxiu: MANIFEST FINAL DEL CONCILI 50

loi

loi
Descarregar arxiu: loi

CARTA OBERTA a JOSEPH RATZINGER AMB MOTIU DE LA SEVA VISITA A BARCELONA EN QUALITAT DE PONTÍFEX

Francisco Serra-Lopes*

La primera comunitat cristiana van ser els primers i les primeres que, sense haver vist, o havent vist un sepulcre buit, van creure que Jesús és el Senyor fet carn perquè tinguem vida, i vida en abundància. L’església és l’assemblea que repeteix el sacrifici de l’últim sopar de Jesús amb els deixebles. Repetir no vol dir aquí representar sinó tornar a fer en memòria de qui ho va fer per tal de no oblidar la presència i els dons de l’Esperit. Déu necessita que repetim el sacrifici, que santifiquem les nostres vides perquè es puguin omplir de vida nova. L’església, comunitat de creients en un sepulcre buit, repeteix el gest de l’abandó i l’amor al proïsme...

Descarregar arxiu: CARTA OBERTA a JOSEPH RATZINGER AMB MOTIU DE LA SEVA VISITA A BARCELONA EN QUALITAT DE PONTÍFEX

Declaració contra-teràpies aversives de la sexualitat.

Es recull en aquesta Declaració un seguit de conclusions i fet quant el tema de les mal dites "teràpies repratives" les quals les hem anomenat: contra-trerapies aversives de la sexualitat humana. tot donant-li una connotació negativa dels fets.

ACGiL està vigilant i treballant en aquest tipus de 'terapies' donat que moltes d'elles esdevenen en el si de comunitats de fe.

Descarregar arxiu: Declaració contra-teràpies aversives de la sexualitat.

lxl

lxlxl
Descarregar arxiu: lxl

STOP! Patologització Trans 2012

En el marc de la campanya internacional “Stop Patologització Trans: objectiu 2012” estem construint una jornada de lluita a nivell mundial contra el trastorn d’identitat de gènere (TIG).

Sota aquesta etiqueta, el TIG, la transsexualitat es troba classificada en els manuals internacionals de malalties: el CIE-10 (Classificació Internacional de Malalties de la organització Mundial de la Salut) i el DSM-IV-R (Manual Diagnòstic i Estadístic de Malalties Mentals de l’Associació de Psiquiatria Nord-Americana). Aquestes classificacions són les que determinen els canvis en la llista de les malalties de la OMS i guien, per tant, els i les psiquiatres de tot el món a l’hora de fer els seus diagnòstics.

Descarregar arxiu: STOP! Patologització Trans 2012

Memòria de la Trobada de Clergues Cristians LGTBI d'Europa

El passat 9 de novembre va tenir lloc la primera trobada de Clergues Cristians LGTBI d'Europa a la ciutat de Chelmsford al comptat d’Essex i a Londres, Anglaterra.
 
De set nacionalitats diferents els i les dotze clergues (pastors, teòlegs, liturgistes, ministres de la salut, diaques, vicaris) Luterans, Església d'Anglaterra, Metodistes i Església Reformada, varem posar en comú una sèrie de punts que ens estem trobant en els nostres respectius ministeris i comunitats. El número dotze, fou una xifra totalment inconscient encara que es trobàrem comentaris que fou un fet important quan Jesús va encomanar als dotze a fer una gran tasca.
Descarregar arxiu: Memòria de la Trobada de Clergues Cristians LGTBI d'Europa

La Església Evangèlica Espanyola i l'obertura al Col·lectiu, un procés.

NOTA: La IEE - EEC és un grup d'esglésies Reformades, Presbiterianes i Metodistes i no engloba pas, el conjunt del món evangèlic - protestant del nostre país.
Aquesta comissió va recollir el mandat del LXXI Sínode General de l'IEE, a Torrevieja, relatiu a la necessitat de dur a terme una reflexió ètica sobre la sexualitat. El mandat venia donat en un context de debat, particularment sobre les qüestions plantejades des de la homosexualitat. És cert, l'homosexualitat, d'un temps ençà, ha passat a ser un fet del que se sent parlar amb regularitat. La societat espanyola en general ha vist com les informacions sobre això donaven lloc a preses de posició des de diferents àmbits, que contribuïen a la formació d'una opinió pública caracteritzada per la pluralitat. El debat va prendre major intensitat particularment arran de l'aprovació, el juny de 2005, per part del Congrés de Diputats, de la Llei de modificació del codi civil que permetia el matrimoni de persones d'un mateix sexe. El debat, lògicament, també va arribar fins a les esglésies cristianes, donant lloc a tota mena de declaracions, per part de les confessions religioses. A banda de les de l'Església Catòlica, sobre les quals els mitjans van donar àmplia informació, no van faltar les de l'Aliança Evangèlica Espanyola, o de la FEREDE, ignorades pels mateixos. La Comissió Permanent, en ser promulgada la llei, va considerar oportú emetre un comunicat en el qual, sense prendre una posició clara sobre l'homosexualitat, i sense entrar en voler definir una pràctica eclesial pel que fa a aquesta, es pronunciava sobre aquella. Aquest comunicat va poder amb raó donar lloc a reaccions a l'interior de les comunitats. Arribant a ser objecte de les deliberacions del Sínode.
Descarregar arxiu: La Església Evangèlica Espanyola i l'obertura al Col·lectiu, un procés.

Víctimes de l'Homofòbia (castellà)

Desde los inicios de la psicoterapia hasta nuestros días, han sido muchas las corrientes filosóficas, políticas y culturales que han influido, tanto en la forma de entender al ser humano, como en la naturaleza de la enfermedad mental y, por supuesto, los métodos y herramientas para “curar” al paciente.
Descarregar arxiu: Víctimes de l'Homofòbia (castellà)
pujar
 
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart