• Publicación de la entrada:21 de octubre de 2020
  • Categoría de la entrada:Notícies

El papa Francesc, en el documental «Francesco» del cineasta rus Evgeny Afineevsky que s’acaba de presentar a Roma, diu que «Les persones homosexuals tenen dret a estar en família, són fills de Déu, tenen dret a una família. No es pot fer fora de la família a ningú, ni fer-li la vida impossible per això». També hi defensa una «llei de convivència civil» per a les parelles homosexuals, que «tenen dret a estar coberts legalment».

És la primera vegada que el Papa diu una cosa tan clara, que va molt més enllà d’aquell «Qui sóc jo per jutjar?», amb que va respondre a una pregunta sobre l’església i els homosexuals en una trobada informal amb els periodistes.

Aquesta és un canvi radical en la postura oficial del Vaticà (i dels papes anteriors) pel que fa a les unions civils entre persones del mateix sexe. El papa fa aquesta afirmació en la part del documental que es refereix a la cura pastoral de les persones LGTBI.

«El que hem de fer és una llei de convivència civil. Tenen dret a estar coberts legalment. Jo mateix ho vaig defensar».

Ara cal esperar com la resta de bisbes del món segueixen aquestes paraules del papa Francesc, sobretot els bisbes espanyols i polonesos, que s’han caracteritzat per perseguir i menysprear les parelles del mateix sexe i les famílies que formen.