ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

Matrimoni gai reconegut per l’Església de Suècia.

L'Església Luterana de Suècia va aprovar en el seu barrer sínode tingut el 22 d'octubre passat, el matrimoni de persones homosexuals al seu si. 

05/11/2009 -

L'Església Luterana de Suècia va aprovar en el seu barrer sínode tingut el 22 d'octubre passat, el matrimoni de persones homosexuals al seu si.  Aquesta mesura ha entrat en vigor  aquest mateix mes de novembre, concretament des del dia 1, va ser aprovada per una majoria de gairebé el 70% dels aproximadament 250 membres del sínode..


Suècia es converteix així en un dels primers països on el matrimoni gai és permès  dins de la seva congregació religiosa principal, después que el mes d’’abril passat el parlament suec ja aprovés una llei civil en aquest mateix sentit. Un 73% dels suecs pertanyen a l'Església de Suècia.


Per bé que també es reconeix el dret dels pastors de l’església, a títol individual, de no celebrar un matrimoni gai, amb tot l’Església de Suècia garantirà trobar un altre sacerdot per a la cerimònia si es dóna el cas.


Vincles relacionats

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart