ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

l’Església de Suecia ordena la primera bisbessa obertament lesbiana

 

18/11/2009 -

l’Església de Suecia ordena la primera bisbessa obertament lesbiana


 


 


Després del seu nomenament al juny passat , Eva Brunne, persona obertament lesbiana, ha estat ordenada com a bisbessa per a la diòcesi d’Estocolm (capital del país) de l’església de Suecia, de denominació Luterana,.


 


La cerimònia va tenir lloc a la Catedral d’Uppsala, amb l’assistència de 22 bisbes, el passat diumenge 8 de novembre. Eva Brunne va ser ordenada bisbessa per part de l’arquebisbe Anders Wejryd, juntament amb Tuulikki Koivunen Bylund que ho va ser per a la diòcesi de Härnösand.


Els participants a l’acte procedien tant de l'Església Evangèlica Luterana de Saxònia, de Filipines, de Finlàndia, de Dinamarca, de Noruega, de Sud-àfrica i de les Illes Fèroe com de l'Església d'Anglaterra, lde a Missió de l'Església sueca, del Consell Cristià de Suècia, de l’església Baptista de Suècia i també de la Metodista


 


Brunne, de 55 anys, esdevé doncs com a bisbessa d'Estocolm, la primera bisbessa lesbiana del món. I ha estat elogiada per la seva autoritat natural, l'entusiasme i el sentit de l'humor. L’inici del seu exercici s’esdevé dues setmanes després que el sínode de l’església luterana de Suècia va decidir permetre a les parelles de gais i lesbianes de casar-se a l'església.


 


Brunne ha declarat: "Estic contenta i molt orgullosa de ser part d'una Església que anima a les persones a prendre les seves pròpies decisions", per afegir també que "La diversitat és una gran riquesa".


Descarregar arxiu:

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart