ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

Electroxocs als homosexuals xinesos

Segons l'agència russa RIA Novosti., molts homosexuals xinesos són sotmesos a teràpies eletroconvulsives per "guarir" la seva homosexualitat.

08/12/2009 -

dilluns, 7 / desembre / 2009


Electroxocs als homosexuals xinesos.


Per Andres Bacigalupo


Adapt. i traducció: Àngel LlorentSegons l'agència russa RIA Novosti., molts homosexuals xinesos són sotmesos a teràpies eletroconvulsives per "guarir" la seva homosexualitat.Els metges de la Xina segueixen usant teràpia electroconvulsiva amb persones homosexuals, tot i que les autoritats sanitàries del país asiàtic van deixar de considerar l'homosexualitat com una malaltia el 2001.


Van ser les revelacions fetes en un congrés d'homosexuals a Pequín."D'acord amb les nostres dades, la teràpia electroconvulsiva s’aplica als homosexuals igual que als pacients obsessionats a internet", va dir un participant de la trobada a l'agència de notícies russa.

L'informe afegeix que mentre que l'aplicació de l’electroxoc en persones que volen curar la seva addicció a internet (un problema molt estès a la Xina) ha generat polèmica, el seu ús en els gais i lesbianes no ha atès debats públics, perquè l'homosexualitat continua essent tabú en el gegant asiàtic.

Pressions de tota mena

Figura a la llista, sinó és incomprensible que al país segueixin tractant de ‘guarir’ una persona que no es considera malalta," Així van formular el problema la majoria dels participants al congrés.

Segons els experts, la causa consisteix en què les relacions homosexuals tenen una dimensió marginal en la societat xinesa, que considera encara què es tracta d'una malaltia mental.Aquest fenomen és la base d'un altre tipus de teràpia en hospitals xinesos, que es basa en pressió moral dels homosexuals al fer-los preocupar-se de la dignitat de la seva família.Aquest "mètode", malauradament, sembla donar els seus fruits: un sondeig d'opinió realitzat el 2008 en les nou grans ciutats de la Xina per les Nacions Unides, revela que el 80% d'homosexuals estan disposats a contraure un matrimoni heterosexual per aquesta ‘dignitat’.


No obstant, la evident ‘eficàcia’ del tractament no confirma el seu èxit.

Els experts afirmen que la majoria dels gais "curats" Pateixen depressions cròniques, autovaloració baixa i impotència.


Segons dades preliminars, a la Xina resideixen 10 milions d'homosexuals.

Descarregar arxiu:
Vincles relacionats

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart