ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

Nosaltres, dones creients, voldríem que l’Església seguís l’exemple de Jesús en el reconeixement de la dona en tots els àmbits de la seva vida. Avui, en el segle XXI volem dir i fer el que Ell ens va ensenyar.

08/03/2010 -


Nosaltres, dones creients, voldríem que l’Església seguís l’exemple de Jesús en el reconeixement de la dona en tots els àmbits de la seva vida. Avui, en el segle XXI volem dir i fer el que Ell ens va ensenyar.

 

Les primeres paraules que varen escoltar les dones després de ressuscitar Jesús foren : “Aneu a dir.... (Mc. 16,7)

 

També nosaltres amb aquesta força d’enviades a proclamar la seva Paraula,

 

M A N I F E S T E M

 

I - Que fa vint-i-quatre anys que el nostre COL·LECTIU treballa per la paritat inspirades en l’Evangeli que ens reconeix a totes i tots, filles i fills de Déu. Repassar la història ens porta a un balanç que posa de relleu algunes realitats cruels per part de la jerarquia eclesiàstica envers les dones.

 

II - Que demanem que el celibat sigui voluntari, entre altres raons més profundes, per no haver de passar la vergonya de les acusacions de la pederàstia.

 

III - Que les dones, avui, estem en l’Església: transmetent la fe per mitjà de la catequesi; majoritàriament, com a dones, tenim cura de les persones més febles i desvalgudes, des de l’acolliment que fem a través de Càritas i altres institucions; treballem, també entre diversos camps, el de la salut que va ser prioritari per Jesús...

 

IV – Que continuarem caminant, seguint al Crist, estimant totes les germanes i els germans de la humanitat, però si l’actitud d’una bona part de la jerarquia de l’Església Catòlica que no reconeix amb fets que Déu va crear l’ésser humà dona-home amb igualtat de drets (Gal. 3,28) potser un dia, no massa llunyà, deixarem de prestar TOTS ELS SERVEIS a aquesta la nostra Església.

 

V - Entenent que totes aquestes tasques formen part del Ministeri de l’Església, per què no som reconegudes com a tal?

 

Per tot això les dones catòliques,

 

Ø volem ser fidels a l’enviament de Jesús, celebrant amb joia la nostra Fe, el nostre actuar i les nostres paraules de resposta a la Ruah,

 

Ø tenim el deure de no permetre que aquesta situació continuï i des d’aquí encoratgem a totes les dones catòliques a prendre consciència del que representa aquesta marginació.

 

Per a les dones no hi ha “set” sagraments, sinó “sis”.

 

8 de març de 2010

Descarregar arxiu:

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart