ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

quin model de papat necessita l’església del nou mil·lenni?

Sota el lema: “quin model de papat necessita l’església del nou mil·lenni?” Es va realitzar, l’acte reflexió i pregària que es va fer el divendres 5 de novembre, a les 19 hores, a la Parròquia del Pi.

09/11/2010 -

Sota el lema: “quin model de papat necessita l’església del nou mil·lenni?” Es va realitzar, l’acte reflexió i pregària que es va fer el divendres 5 de novembre, a les 19 hores, a la Parròquia del Pi. Malgrat les moltes dificultats per a trobar un lloc disponible per l’acte, al Pi es va oferir a acollir-lo, tot i sent conscients de les dificultats que tindrien per la seva cobertura de l’acte. Gràcies!

 

Plena de gom a gom l’església del Pi fou un escenari obert d’una església real, que batega i lluita. Més de 500 veus va cantar: “Festa del Cor”, on es convidava a la unitat, a la fortalesa, a obrir les portes als que venen de lluny, cercant, tots i totes una renovació en Crist. Amb la simbologia d’unes pedres ens animaven a la vivesa d’esperit, la llum de les espelmes i ciris que ens invocaven cap a la Llum admirable que és el Messies; el gibrell i la gerra d’aigua que simbolitzà el servei els uns als altres com quan Jesús netejar els peus dels deixebles i l’escalfor dels germans i germanes va esclatar un sentiment de pau alhora de denúncia als actes de la visita de Benet XVI en quant a la seva opulència i espectacle. Les paraules de pensadors, religiosos, i lluitadors/es en la causa dels Drets Humans i Civils alhora que espirituals van fer reflexionar quant al que estava passant en el si de un tipus d’església caduca.

 

Vint-i-nou associacions*, van proclamar que una altre església era possible. Que no es conformaven amb la que estaven veient i sofrint des del Vaticà. Es reivindicava un nou ministeri del Bisbe o Bisbessa de Roma, on persones sense distinció de raça, ètnia, orientació sexual, gènere o d’edat tindrien a qui anar i ser escoltats/des. Ja no era actual el missatge de la cúria catòlica romana sinó que es vindicava al retorn a l’essència de l’evangeli, la bona nova que Jesús de Natzaret va ensenyar i que fins avui a pogut perdurar, tot i els entrebancs que hem viscut en el rerecurs de la història de la humanitat.

 

La reforma de les institucions jeràrquiques, no només és una reivindicació que venim fent des de posicions cristianes obertes, també el mateix Papa Joan Pau II ho va plantejar en una encíclica , així com també ho ha fet reiteradament alguns cardenals i teòlegs de prestigi reconegut.

 

Volem ser pedres vives de l’Església. una Església fraterna, compromesa socialment amb la Humanitat, que faci camí en mig dels menys afavorits i no dependre de poders absolutistes com el papat arcaic d’avui representa. Volem ser una església que doni espai a la gent i al seu desenvolupament com a éssers humans. Una Església que dialoga amb tothom sigui o no sigui cristià/na. A l’església de Pi, es va viure una gran festa vindicativa i que denúncia els excessos, la injustícia i la manca de fidelitat al text evangèlic.

 

Per a un nou model de papat les comunitats, associacions, moviments, grups de pregària i d’estudi bíblic d’arrel cristiana, ens varen trobar tot esperant que aquest acte, serà una passa més cap a la renovació de l’església catòlica romana.


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart