ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

Declaració final de la Xarxa Global dels catòlics i catòliques de l'arc de Sant Martí

Durant el cap de setmana del 3 i 4 d'octubre de 2015, es va constituir a Roma la Xarxa Global de catòlics i catòliques de l'arc de Sant martí, coincidint amb l'inici dels treballs del Sínode de la Família. Aquesta és la seva declaració final.

05/10/2015 - Declaració de la Xarxa Global de persones LGTBQI catòliques davant la reunió del Sínode sobre de la família a Roma, octubre 2015

Estimats germans del Sínode sobre la Família,

Salutacions des de la Xarxa Global de persones LGTBQI catòliques!

Som un grup de lesbianes, gais, bisexuals i transgènere catòlics, juntament amb les nostres famílies estimades, amigues i amics, hem passat els últims dies no molt lluny de vosaltres, a Roma, consolidant dos anys de treball, que han avançat junt amb els vostres treballs preparatoris del Sínode.

Venim de més de trenta països, com a individus i com a representants dels grups, que han estat involucrats amb la florida de la gent com nosaltres en la vida de les nostres esglésies locals, (així com amb moltes altres tasques). Els últims anys no han estat un camí de roses! Moltes persones en la nostra Església, van pensar que estaven servint a Déu per odiar-nos, i alguns encara ho fan, sobretot entre la jerarquia, però es pot dir amb alegria que hem mantingut viva la nostra confessió de fe catòlica! Hem guardat la fe sota persecució, i estem preparades i preparats per unir-nos amb vosaltres en el joiós anunci de l'Evangeli al qual Francesc ens ha cridat.

Perquè Déu és meravellós, hem trobat que per mitjà d’aquesta vida com escòria entre el poble de Déu, l'Esperit Sant ens ha donat una sorprenent (almenys per a nosaltres) capacitat de mantenir-nos dempeus i ser tinguts en compte, a no tenir por dels que ens temen, a no ser persones ressentides per la seva incapacitat per valorar-ho, i a resistir la mesquinesa burocràtica de l'esperit i la falta d'honradesa a la qual regularment hem estat sotmesos. Hem après que allò que importa no és el que l'Església pot fer per nosaltres, sinó el que nosaltres podem fer per l'Església.

Hem d'estar més ben preparades i preparats per unir-nos a vosaltres en la vostra tasca de difondre l'Evangeli i en la construcció de les famílies en les que (com tantes vegades hem experimentat) Déu es delecta. Hem de donar-nos suport els uns als altres, i altres més vulnerables que a nosaltres mateixos, a nivell mundial, especialment en els països que ens criminalitzen, i que fins i tot pensen que estan honrant a Déu per matar-nos. Hem de ser persones capaces de compartir informació contra la mentida, d’animar-nos els uns als altres en les nostres necessitats, i d’enfortir les nostres famílies, sobretot quan la llei civil encara no les respecta. Així que hem decidit crear una xarxa mundial, per reunir grups de persones LGBTQI catòliques, les nostres famílies, amigues i amics, així com altres persones cristianes i de bona voluntat. Això ens permetrà estar millor preparades i preparats per compartir experiències, històries de vida, exemples de millors pràctiques: petits miracles d'amor.

Volem configurar la nostra xarxa de tal manera que fins i tot podem ser d'utilitat per a vosaltres, encara que sabem per experiència la por que molts de vosaltres teniu de comunicar-vos amb nosaltres discretament i encara molt menys de parlar amb nosaltres públicament! Havent après, en viure amb Jesús, a no consternar-nos per les falsedats i calúmnies respecte a nosaltres, a les que alguns de vosaltres encara sembleu aferrats, i fins i tot a passar de "l'ensenyament de l'Església", ens trobareu resistents, perquè sabem que som estimades i estimats. En la quasi absència de pastors visibles, hem arribat a confiar i estimar a un Pastor que no s'avergonyia de lliurar-se a la mort per nosaltres, Aquell de qui sentim la veu, amb qui no estem en rivalitat, i a la llum del qual tots els altres que es diuen pastors poden ser provats pels seus fruits. A causa d'això, és possible que fins i tot us sorprengueu en descobrir-nos fins i tot amb comportaments moderats!

Així que ens dirigim a vosaltres per desitjar-vos coratge per a aquests dies de la vostra reunió sinodal, així com per als mesos i anys que vindran, ja que també nosaltres comencem a viure els consells de les novetats que estan naixent, el descobriment de noves formes de celebrar en família, en comptes de condemnar el vi que amenaça amb rebentar les velles bótes. Estem encantades i encantats que vosaltres sentíssiu amb nosaltres la meravellosa homilia del papa Francesc a Filadèlfia la setmana passada, on va treure les conseqüències tant per a Jesús com per a Moisès per a totes aquelles persones que obstaculitzin l'Esperit.

Hem pregat per vosaltres en cada Missa de la nostra reunió, i us demanem que pregueu per nosaltres, tot confiant que aviat serem capaces i capaços de trobar-nos de manera transparent, amb alegria. Perquè nosaltres vivim la sorpresa d'haver descobert que en els últims anys, malgrat tot, i perquè res és impossible per a Déu, ens hem convertit en les persones iniciades amb vostès en la vida de l'Evangeli, i co-partícips de totes les vostres tasques alegres.

Amb càlides salutacions de les seves germanes i germans en Crist, persones LGTBQI, familiars, amigues i amics.


Roma, festa de Sant Francesc d'Assís, 2015


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart