ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

L'església de Noruega aprova la litúrgia del matrimoni igualitari

El Sínode de l'Església de Noruega (luterana protestant) aprova la nova litúrgia del Matrimoni, oberta a parelles del mateix sexe

31/01/2017 - Hem rebut aquest missatge dels nostres germans i germanes noruecs del Fòrum Europeu de Grups LGTB:

30 de gener de 2017, a les 03:00 AM
Fa una hora i mitja, el Sínode de l'Església de Noruega (protestant luterana) ha votat - per gran majoria - aprovar la nova litúrgia per al Matrimoni. Aquesta és la conseqüència pràctica de la votació de l'any passat per desenvolupar tal litúrgia. Això vol dir que a partir de dimecres d'aquesta setmana (02.01.2017), parelles lesbianes i homosexuals poden casar-se a l'església noruega!

Aquest és un gran pas cap endavant, - 40 anys després de Apen kirkegruppe va ser fundada - entre d'altres, per Aasmund Vik. Hi ha hagut una gran quantitat de combats, plors, desesperació, un pas cap endavant - tres passos cap enrere, ira, desacords, i més lluita - i per sort també somriures - el riure sovint irònica, i amor, en el camí al llarg de tots aquests anys.

Hi ha coses que no compartim en el que es refereix al resultat en el sínode, però avui estem de celbració!

Comparteixo això amb vosaltres, amb l'esperança que pugui ser encoratjador per a la lluita per obrir les Esglésies en aquells països en què això sembla impossible fins ara.

Germanes i germans, cis o trans, continueu lluitant!


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart