ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

OMELLA RECOLZA UNA VISIÓ MALALTISSA DE L’HOMOSEXUALITAT

L’Associació Cristiana de Gais i Lesbianes demana a l’arquebisbe de Barcelona es converteixi a l’Evangeli, davant la promoció d'una xerrada que presenta l'homosexualitat de forma malaltissa.

08/02/2017 - Per segona vegada en pocs mesos, l’arquebisbat de Barcelona recolza públicament una persona que viu la seva homosexualitat de forma malaltissa. El maig passat coneixíem que Omella va escriure el pròleg d’un llibre d’aquest mateix autor, i ara la delegació de pastoral juvenil el convida a fer una xerrada.

Des de l’Associació Cristiana de Gais i Lesbianes, entitat amb més de 25 anys d’existència, lamentem novament la posició de la jerarquia catòlica, entestada en presentar l’homosexualitat com una patologia o com un fenomen situat “fora dels designis de Déu”. Les afirmacions de l’autor convidat ens fan veure la seva experiència negativa de l’amor homosexual, que veu com “un món de mentides, que es mostra exteriorment alegre, però per dins és ple de ràbia i tristesa”. No dubtem de la seva experiència dolorosa i negativa, que respectem profundament, sinó del fet que l’arquebisbat de Barcelona presenti aquesta vivència, malaltissa al nostre entendre, com a “ser feliç vivint els ensenyaments de l’església sobre moral sexual” (pròleg d’Omella al llibre d’aquest autor).

Tornem a proclamar públicament que nosaltres, homes i dones gais i lesbianes cristians i cristianes, vivim amb plena felicitat els nostres amors, vivim amb plena felicitat la manifestació d’aquests amors en els nostres cossos. Sabem que Déu no ens pot demanar que renunciem a expressar el nostre amor amb els nostres llavis, les nostres mans, els nostres dits, les nostres cames i el nostre sexe. Volem recordar novament que tot és obra de Déu i que Ell mateix “veié que tot el que havia fet era molt bo” (Gènesi 1,31).

Creiem que presentar la sexualitat homosexual com a quelcom a evitar, i recolzar la visió esbiaixada i negativa d’una persona que viu la seva sexualitat de forma culpabilitzadora no és treballar pel Regne, no és exercir la misericòrdia, no és evitar la condemna. Si el model per a nosaltres és la continència, creiem que aquesta és una actitud malèvola i acusadora cap a tots i totes aquells i aquelles que som cristians i que, en consciència, creiem que la nostra sexualitat i els nostres cossos són mitjans per expressar el nostre amor.

Demanem per enèsima vegada que les jerarquies vaticanes i les d’altres esglésies cristianes es converteixin a l’Evangeli, que, en boca de Jesús, ens demana “Estima el Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima, amb totes les forces i amb tot el pensament, i estima els altres com a tu mateix”. Per què, doncs, no podem estimar amb els nostres cossos?


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart