ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

L’ASSOCIACIÓ CRISTIANA DE LESBIANES, GAIS , TRANSSEXUALS I BISEXUALS LAMENTA L’ENÈSIMA MOSTRA D’HOMOFÒBIA DEL BISBE DE SOLSONA

ACGIL convida al bisbe i a les persones ancorades en el vell paradigma inhumà i discriminatori a deixar-se transformar per arribar a l’amor en plenitud

24/05/2017 - L’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals (ACGIL) ha llegit amb molta tristor les paraules amb que el bisbe de Solsona, el passat cap de setmana, torna a demostrar la seva manca de sensibilitat evangèlica i la seva obsessió malaltissa amb les persones homosexuals. No és la primera vegada que ens sentim profundament ferides per aquest home com a persones cristianes amb diversitat sexual i de gènere.

Tornar un altre cop a l’argument obsolet de cercar causes de l’homosexualitat, com si fos una malaltia a evitar, ens retorna a èpoques i conceptes humans i científics que avui només sostenen les persones i les societats més inhumanes, les persones i les societats que només entenen una forma de ser persona: blanca, europea, rica, heterosexual...Amb les seves paraules el bisbe de Solsona opta novament per situar-se al costat d’aquestes concepcions inhumanes i profundament antievangèliques.

Cada cop són més amplis els sectors de persones cristianes que, afortunadament, han superat la visió arcaica i profundament discriminatòria cap a l’homosexualitat i la transsexualitat que tenen la gran majoria de jerarquies de l’església catòlica i d’algunes altres esglésies cristianes. Això ens omple d’esperança, perquè estem convençudes que el camí de la inclusivitat i de la plena acceptació no té marxa enrera en el si de les comunitats cristianes. Perquè sabem que Jesús de Natzaret va venir a instaurar un món nou, una nova societat, animada pel foc de l’Esperit. Un món nou on tothom qui estima té carta de ciutadania, independentment de si és “home o dona, jueu o grec, esclau o lliure” (cf. Gàlates 3, 28). I encara més: totes aquelles persones que no estimen són convidades una vegada i una altra per Jesús i el seu Esperit a deixar la seva vella natura i a esdevenir homes i dones del nou món.

Convidem doncs novament al bisbe de Solsona i a totes aquelles persones ancorades en el vell paradigma inhumà i discriminatori perquè deixin inflamar els seus cors per l’Esperit, perquè es deixin transformar, perquè arribin a l’amor en plenitud, l’amor de Déu, “que estima entranyablement tot el que Ell ha creat” (Salm 145, 9).

Barcelona, 24 de maig de 2017


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart