ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

CRISTIAN(E)S HOMOSEXUALS DENUNCIEN LA DISCRIMINACIÓ DICTADA PEL VATICÀ A L’HORA D’ORDENAR CAPELLANS GAIS.

CRISTIAN(E)S HOMOSEXUALS DENUNCIEN LA DISCRIMINACIÓ DICTADA PEL VATICÀ A L’HORA D’ORDENAR CAPELLANS GAIS

24/11/2005 - Denunciem que una vegada més, el Vaticà associa homosexualitat amb pederàstia, quan sabem que la pederàstia és un delicte comès tant per persones heterosexuals com homosexuals, tal com els escàndols dins del clergat nord-americà ho van recordar.

Aquesta postura va en contra de la manera contemporània d’entendre la sexualitat, i demostra la seva manca de credibilitat i de maduresa sobre les qüestions que s’hi relacionen, quan precisament en el seu document, exigeixen aquesta maduresa afectiva per part dels candidats a l’ordenació. Fins i tot ens sembla deshonest que pretengui ser un guia moral quan manté una ignorància voluntària sobre temes sexuals.

En lloc d’encarar seriosament el tema global de la sexualitat, més que mai tabú a la cúpula vaticana, i d’encetar un debat dins l’Església, la jerarquia ha aprofitat l’ocasió per carregar contra les persones homosexuals, i especialment contra una minoria gens menyspreable d’elles que ja pateix molt: els preveres i els seminaristes.

Creiem que aquestes decisions, lluny de millorar la situació en el clergat, seran encara més autodestructives:
o Per una banda, no faran baixar la part de seminaristes i capellans gais sinó que els obligarà a viure encara més en la clandestinitat;
o I per una altra banda, portaran a viure la seva sexualitat (tinguin l’orientació que tinguin) de manera malsana, reprimida; i una sexualitat malviscuda és una causa significativa de que es produeixin abusos.

Per això, manifestem el nostre ferm suport als capellans homosexuals, i animem a tots els preveres, independentment de la seva orientació sexual, a treballar i lluitar, des dels seus àmbits, per una Església més madura pel que fa a la sexualitat, i que integri en la seva reflexió els avanços i coneixements científics.

Gabinet de mitjans de comunicació
ACGIL
24 de novembre de 2005


pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart