ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

La Generalitat també a la ILGA

La Generalitat es converteix en el primer govern nacional que ingressa en la International Lesbian & Gay Association
ILGA

11/11/2007 -


L'ACGIL en forma part com a membre de ple dret.El responsable del programa per al Col·lectiu de Gais, Lesbianes i Transsexuals presentarà les línies d’actuació del Govern de la Generalitat en aquest àmbit en la conferència anual de l’associació

La Internacional Lesbian & Gay Association (ILGA) és una entitat mundial que aglutina associacions de gais i lesbianes d’una norantena de països

 

El responsable del programa per al Col·lectiu de Gais, Lesbianes i Transsexuals del Departament d’Acció Social i Ciutadania, Xavier Verdaguer, presentarà el proper dia 26 d’octubre les principals línies d’aquest programa, així com el Pla contra la discriminació homosexuals i transsexuals del Govern de la Generalitat en la Conferència Anual de la International Lesbian & Gay Association (ILGA)-Europa. La conferència es celebrarà entre el 24 i el 28 d’octubre a la ciutat lituana de Vilnius. Amb aquest acte la Generalitat accedeix com a membre de l’única associació mundial que agrupa associacions de gais i lesbianes d’arreu del planeta. 

 

D’altra banda, amb el seu ingrés, la Generalitat es converteix en el primer govern nacional que forma part de l’ILGA, encara que des de l’àmbit municipal, també en són membres Amsterdam, Rotterdam i Venècia. La manera de formar part de l’ILGA és triple: com associació de ple dret, com a suport personal o com a suport institucional. El govern català hi accedeix a través d’aquesta tercera via.  

 

Xavier Verdaguer exposarà les principals actuacions del Programa de GLT el dia 26 a partir de les 11.30 hores en una taula conjunta on també hi intervindran Hans Ytterberg de la HomObud Office, depenent del Ombudsman suec; Laima Vengale, de l’oficina de l’Ombudsman per a la igualtat d’oportunitats de Lituània; Ben Baks, del Programa LGBT del govern holandès; i Michael O’Flaherty, rapporter dels Principis de Yogyakarta sobre l’Aplicació del Dret Internacional Humanitari en Relació amb l’Orientació Sexual i l’Identitat de Gènere de Nacions Unides. 

 

Una entitat d’abast mundial

 

Tot i ser una organització mundial, l’ILGA també està estructurada en conferències territorials o continentals. En aquest sentit, l’ILGA-Europa és una organització que forma part com a òrgan consultiu del Consell Econòmic i Social (ECOSOC) de Nacions Unides.

 

L’ILGA compta amb tres secretaries generals, una masculina, una femenina i una transsexual. Entre els objectius de l’associació, més enllà de fomentar les relacions entre les diverses entitats integrants, hi ha el de treballar per millorar  la qualitat de vida de les lesbianes, gais i transsexuals en aquells indrets del món on la situació és més difícil. 

 

L’ILGA està formada per 400 associacions de 90 països. Als anys noranta va ser-ne secretari general Jordi Petit, actual president d’honor de la Coordinadora Gai-Lesbiana. Aquesta entitat és l’única associació de les 55 que hi ha a Catalunya que forma part de l’ILGA. 

 

25 d’octubre de 2007

Descarregar arxiu: Informació al detall
Vincles relacionats

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart