ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

Celebran a Gran Canaria la primera boda religiosa entre homosexuals

Aquest dijous, coincidint amb el dia dels enamorats, es va a celebrar en Gran Canària les primeres noces homosexual religiosa a Espanya. L'oficiarà el sacerdot anglicà Paul Gibson, que està

14/02/2008 -


Una comunitat anglicana de Gran Canària va a celebrar aquest dijous les primeres noces homosexual religiosa que se celebra en el nostre país. El reverend Paul Gibson serà l'encarregat de casar a dos dels seus fidels, en aquesta ocasió dos barons, en el que considera un “moment històric” i una ocasió per a la celebració i la reivindicació, segons va publicar el diari gratuït 20 minuts.

 

Dos barons: Mentre el PP proposa llevar la denominació de “matrimoni” a les unions entre persones del mateix sexe i es planteja prohibir-los adoptar fills, i quan l'Església catòlica espanyola més alça la veu en contra dels drets de matrimoni d'aquest col·lectiu, altra Església, l'evangèlica, ja ha donat el pas per a casar, per la via religiosa, a dos homes.

 

Debat entre els evangèlics: La congregació en la qual se celebrarà la unió és una de les branques dels protestants que reivindica aquest tipus de matrimonis, que encara no s'han aprovat de manera uniforme per l'Església Evangèlica d'Espanya, on actualment hi ha obert un debat sobre aquest tema.

Origen anglès: La comunitat grancanaria que celebrarà la unió procedeix de l'Església Anglicana de Gran Bretanya i la majoria dels seus fidels són d'origen anglès, encara que tenen l'objectiu d'obrir-se a la població espanyola.

 

Diferents postures: Al llarg del món, i també en el nostre país, les congregacions evangèliques guarden diferents postures sobre els matrimonis entre persones del mateix sexe. Algunes d'aquestes comunitats es van adherir, quan es va aprovar la llei en el Parlament, a un manifest interreligiós a favor de les unions homosexuals, en el qual també van signar algunes branques de jueus i musulmans liberals.

Vincles relacionats

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart