ACGIL - Associació Cristiana de Gais i Lesbianes

L’ACGIL és un espai de trobada i de llibertat per a tots els cristians gais i les cristianes lesbianes que volen compartir les seves vivències, viure naturalment la seva fe i la seva homosexualitat, i així realitzar un creixement personal.
Subscriu-te a les notícies
Home > Notícies > Detall notícia

Detall notícia

« tornar a notícies

JORDI PETIT REP LA CREU DE SANT JORDI

Jor

24/04/2008 -

El passat dia 15 d’abril el Govern de la Generalitat de Catalunya  va incloure Jordi Petit, president d’honor de la federació d’associacions Coordinadora Gai-Lesbiana de Catalunya, entre les 24 persones i 9 entitats als qui enguany, aquesta tarda, els hi serà atorgada la Creu de Sant Jordi. Jordi Petit estarà acompanyat en aquest acte pel seu marit Yves Bohic i el secretari general de la de Coordinadora Gai-Lesbiana, Antoni Guirado, entre d’altres destacats activistes del moviment homosexual.

 

En ocasió d’aquest esdeveniment, Jordi Petit fa públiques les següents declaracions d’agraïment:

 

“Vull agrair al Govern de la Generalitat l’atorgament d’aquest guardó que vull compartir i que realment correspon també al conjunt del moviment associatiu de lesbianes gais, bisexuals i transsexuals de casa nostra, al conjunt de voluntariat que ha treballat per la igualtat de drets civils, contra el VIH/SIDA i per la solidaritat amb els gais i lesbianes seropositius, doblement discriminats. Em complau felicitar a la resta de guardonats i de forma molt especial a la companya i amiga Empar Pineda, per les seva gran tasca realitzada durant tants anys en suport de les dones.

 

Les fites assolides recentment com el dret d’adopció i el de dret matrimoni per a les parelles del mateix sexe, no ens han de fer oblidar l’existència d’un búnquer de forces intolerants i reaccionàries, disposades a fer retrocedir aquests avenços en Drets Humans. Els èxits assolits demostren que val la pena implicar-se en la defensa de la dignitat dels homes i dones homosexuals i transsexuals, i ara encara queda pendent assolir la plena igualtat social, erradicar la homofòbia i la transfòbia arreu, al treball, al carrer, a l’esport,  des de les injúries i acudits del llenguatge quotidià, al “bulling” fins a la invisibilitat de les dones lesbianes i el reconeixement de les famílies homoparentals.

 

Per cloure vull dedicar aquest guardó als homosexuals que pateixen la repressió i són agredits i assassinats al món per raó de la seva orientació sexual o identitat de gènere (un assassinat cada dos dies només entre Mèxic i Brasil) que denúncia la International Lesbian & Gay Association (www.ilga.org
http://www.ilga.org). No hem d’oblidar que vivim a un oasi i que la solidaritat internacional vers homosexuals i transsexuals perseguits (a set països condemnats a pena de mort) és una prioritat i un deure del nostre moviment i d’una societat oberta i moderna com la catalana. Gràcies per totes les felicitacions rebudes, que, insisteixo, corresponen a la feina de moltíssims activistes. Cal seguir treballant per a la igualtat social i el dret a la diferència aquí i a tot arreu”.


Gabinet de Comunicació


Coordinadora Gai Lesbiana

Vincles relacionats

pujar
Associació Cristiana de Gais i Lesbianes - C. Verdaguer i Callís, 10, 08003 - Barcelona - info@acgil.org
Disseny i programació: Clickart