Acord de col·laboració entre l’Associació «No es terapia» i ACGIL

  • Autor de la entrada:
  • Publicación de la entrada:28 de septiembre de 2021
  • Categoría de la entrada:Notícies

L’ Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals i l’ Associació Espanyola contra les Teràpies de conversió ( ‘No Es Terapia’) han entrat en un acord de col·laboració en la lluita contra la promoció i pràctica de les ‘teràpies de conversió’ a Espanya .

Les anomenades teràpies de conversió són una amalgama de pràctiques que persegueixen modificar l’orientació sexual o la identitat i / o expressió de gènere de les víctimes per «acomodar» als cànons cisheteronormatius o senzillament suprimir-les i/o anul·lar-les, proposant l’abstinència sexual. Tot i la inexistència de dades públiques a Espanya, els estudis a nivell global indiquen que la majoria de les víctimes són forçades a participar en aquestes pràctiques durant la seva minoria d’edat , principalment provenint aquestes coaccions de les seves familiars més propers i d’entorns religiosos .

A Espanya, des de 2019, s’ha reportat en diferents mitjans que les «teràpies de conversió» no són un fet aïllat, sinó que es perpetren de forma sistemàtica i es difonen a través de xarxes informals vinculades a agrupacions tant catòliques com evangelistes. En conjunt amb aquestes agrupacions, col·laboren membres del clergat, així com pastors evangelistes. Per a una revisió clara de la situació de les «teràpies de conversió» a Espanya, us recomanem que li feu un cop d’ull a l’ informe publicat a la web de No És Teràpia, el passat mes de setembre.

A l’objecte de donar una resposta clara i investigar en profunditat aquestes xarxes de persones i càrrecs religiosos que s’oposen a la diversitat sexual i de gènere dins les seves respectives congregacions, des de No És Teràpia i ACGIL hem establert un acord de col·laboració per assistir a víctimes d’aquestes pràctiques, així com a qualsevol persona que disposi d’informació sobre aquests fets que ens permetin investigar-a fons i, en el seu moment, iniciar les accions legals pertinents.

Si heu estat víctimes, coneixeu a persones que han passat per això, disposeu d’informació sobre perpetradors, agrupacions o llocs on es duen a terme «teràpies de conversió» o voleu col·laborar amb nosaltres en la lluita contra aquestes violacions de drets humans, contacteu-nos a hablamos@noesterapia.net oa través del nostre web: https://www.noesterapia.net/ .