«OutInChurch» Per una Església sense por

  • Autor de la entrada:
  • Publicación de la entrada:25 de enero de 2022
  • Categoría de la entrada:Notícies
#OutInChurch

El 24 de gener de 2022 s’ha difós un manifest que demana a la jerarquia de l’Església Catòlica que posi fi a les «declaracions obsoletes del magisteri catòlic» sobre les persones LGBTIQ+.

En una iniciativa única en aquest sentit a Alemanya, en la qual 125 empleats de l’Església Catòlica, inclosos sacerdots, monges, acadèmics, músics i altres, han sortit de l’armari conjuntament i han fundat el grup «OutInChurch», demanant a l’Església Catòlica que acabés amb la discriminació contra les persones LGBTIQ+.

«Som nosaltres! S’ha parlat molt de nosaltres. Ara parlem per nosaltres mateixos». El grup fa una crida a la no discriminació i a la inclusió dins de l’Església Catòlica i ha publicat un manifest i 7 demandes, que trobareu en una altra notícia en aquesta mateixa web.

 Entre les seves reivindicacions, el col·lectiu diu que volen viure i treballar obertament dins de l’Església com a persones LGBTIQ+ sense prohibicions cap a cap àmbit d’activitat o ocupació.

Juntament amb les crides a l’eliminació de l’estigma en el lloc de treball, el grup també demana a l’Església que consideri el seu enfocament concret de la inclusió. “Les afirmacions difamatòries i obsoletes de la doctrina de l’Església sobre sexualitat i gènere han de ser revisades sobre la base de les descobertes teològiques, humanes i científiques. Això és de la màxima rellevància, especialment tenint en compte la responsabilitat que l’Església Catòlica té a tot el món pels drets humans de les persones LGBTIQ+».