El Vaticà segueix excloent les parelles del mateix sexe del designi diví

  • Autor de la entrada:
  • Publicación de la entrada:15 de marzo de 2021
  • Categoría de la entrada:Notícies

La Congregació per la Doctrina de la Fe (antic Sant Ofici) acaba de fer públic (https://press.vatican.va/content/salastampa/it/bollettino/pubblico/2021/03/15/0157/00330.html#spa) un posicionament en contra de la possibilitat de beneir les parelles del mateix sexe.

En resposta a una pregunta sobre si «l’Església té le poder de beneir les unions del mateix sexe», la Congregació per la Doctrina de la Fe, que presideix el cardenal Ladaria, contesta negativament, amb el vist-i-plau del mateix papa Francesc.

L’argumentari que s’utilitza insisteix diverses vegades en que no es poden discriminar injustament les persones homosexuals, però també diu diverses vegades que les parelles del mateix sexe no són dignes de rebre i d’expressar la gràcia, perquè es troben fora dels «designis de Déu inscrits en la Creació i revelats plenament per Crist Senyor».

A més, afirma que beneir les parelles del mateix sexe podria fer pensar que aquestes parelles podrien rebre en el futur el sagrament del matrimoni, que la Congregació considera limitat només «a la unió indissoluble d’un home i una dona, oberta, per ella mateixa, a la transmissió de la vida». I insisteix una vegada més en que «no hi ha cap fonament per assimilar o establir analogies, ni tan sols remotes, entre les unions homosexuals i el designi de Déu sobre el matrimoni i la família».

Des d’ACGIL lamentem novament aquesta manca d’empatia cap a les persones homosexuals, i també la insistència malaltissa dels homes del Vaticà en excloure’ns del designi diví, «revelat en Crist Senyor». Volem recordar novament que en tots els evangelis no hi ha ni una sola paraula de Jesús sobre les persones homosexuals, i, en canvi, sí que hi ha paraules i fets de Jesús plens de misericòrida i d’inclusió per a totes les persones, incloses les considerades «impures» pels sacerdots i els mestres de la llei del seu temps.

Finalment ACGIL vol fer una enèsima crida als homes del Vaticà perquè, aprofitant aquest temps quaresmal, es converteixin a la Bona Nova de Jesús, el Crist. Perquè «Déu ha estimat tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi cap dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu no ha enviat el seu Fill al món perquè el món fos condemnat, sinó per salvar-lo per mitjà d’ell.» (Jo 3, 16-17)